Wat zijn de voordelen van koffie?

Kan in verband worden gebracht met een lager risico op diabetes type 2.Gekoppeld aan een lager risico op depressie. Cafeïne is het eerste waar je aan denkt als je aan koffie denkt.

Wat zijn de voordelen van koffie?

Kan in verband worden gebracht met een lager risico op diabetes type 2.Gekoppeld aan een lager risico op depressie. Cafeïne is het eerste waar je aan denkt als je aan koffie denkt. Maar koffie bevat ook antioxidanten en andere actieve stoffen die interne ontstekingen kunnen verminderen en beschermen tegen ziekten, zeggen voedingsdeskundigen van de Johns Hopkins University School of Medicine. Koffie krijgt zijn kick van cafeïne, een natuurlijk stimulerend middel waardoor je je energieker voelt.

Maar de cafeïne in koffie maakt je niet alleen wakker. Het werkt op de hersenen om het geheugen, de stemming, de reactietijden en de mentale functie te verbeteren. Cafeïne kan zelfs het uithoudingsvermogen en de prestaties tijdens het sporten verbeteren, zo blijkt uit één onderzoek. Cafeïnevrije koffie is een goede optie als je gevoelig bent voor cafeïne, en volgens het hierboven samengevatte onderzoek biedt het vergelijkbare gezondheidsvoordelen als cafeïnehoudende koffie.

Dus hoeveel koffie is de optimale hoeveelheid om te drinken om alle voordelen te krijgen, maar de negatieve bijwerkingen te vermijden? De gezondheidsvoordelen van koffie variëren van het verminderen van het risico op een beroerte en cognitieve aandoeningen tot gewichtsverlies. Dus wat vind je van je koffie het lekkerst? Of je nu op zoek bent naar een snelle energiestoot, een metabolische boost of een betere hersenfunctie, er zijn veel verschillende manieren om van deze soepele, heerlijke drank te genieten. Aangezien het cafeïnegehalte verantwoordelijk is voor enkele voordelen van koffie drinken, zijn de voordelen van cafeïnehoudende koffie beperkter. Een voordeel van zwarte koffie is dat het geen calorieën bevat, maar je zou kunnen aankomen als je regelmatig calorierijke creamers of zoetstoffen toevoegt.

Koffieliefhebbers over de hele wereld die naar hun favoriete ochtendbrouwsel grijpen, denken waarschijnlijk niet na over de voordelen of risico's voor de gezondheid. Deze paddenstoelen worden al honderden jaren in de traditionele geneeskunde gebruikt en worden geassocieerd met een reeks gezondheidsvoordelen. U kunt nog steeds enkele van de potentiële gezondheidsvoordelen krijgen door één kop koffie per dag te drinken, of zelfs cafeïnevrije koffie. Enkele voorgestelde voordelen van champignonkoffie zijn onder meer verbeterde slaap- en energieniveaus, verminderde stress, een sterker immuunsysteem, geheugenondersteuning en verminderde ontstekingen.

De voordelen van koffie met melk en zwarte koffie zijn vergelijkbaar, dus het toevoegen van zuivel is puur een kwestie van persoonlijke voorkeur.