Is het oké om koffie te drinken met een hoge bloeddruk?

Als gevolg hiervan heeft cafeïne geen langdurig effect op hun bloeddruk. Als u een hoge bloeddruk heeft, vraag dan aan uw arts of u het drinken van cafeïnehoudende dranken moet beperken of stoppen.

Is het oké om koffie te drinken met een hoge bloeddruk?

Als gevolg hiervan heeft cafeïne geen langdurig effect op hun bloeddruk. Als u een hoge bloeddruk heeft, vraag dan aan uw arts of u het drinken van cafeïnehoudende dranken moet beperken of stoppen. Volgens de Food and Drug Administration is 400 milligram cafeïne per dag over het algemeen veilig voor de meeste mensen. Onderzoek wijst uit dat mensen met een hoge bloeddruk koffie kunnen drinken zolang ze voorzichtig zijn.

De meeste artsen adviseren mensen om koffie (en andere bronnen van cafeïne) te vermijden voordat hun bloeddruk wordt gecontroleerd. Het is een standaardadvies dat gebaseerd is op het idee dat cafeïne de bloeddruk voldoende verhoogt om een nauwkeurige meting te verstoren. Maar medisch onderzoek is onduidelijk; sommige onderzoeken ondersteunen een verband tussen koffiedrinken en hypertensie, maar andere niet en een Italiaans onderzoek uit 1987 suggereert dat koffie zelfs kan helpen om de bloeddruk te verlagen. Geen van de proefpersonen had ouders met hoge bloeddruk of hypertensie, en ze waren allemaal gezonde niet-rokers; slechts zes waren gewone koffiedrinkers.

En het regelmatig drinken van koffie is in verband gebracht met een lager risico op coronaire hartziekten bij vrouwen, volgens een meta-analyse in het European Journal of Epidemiology. Gewone koffiedrinkers hebben een hogere gemiddelde bloeddruk in vergelijking met mensen die niet regelmatig koffie drinken. En hoewel sommige koffiedrinkers geïrriteerd zijn door een gevoel van snelle hartslag, lijkt koffie geen ernstige hartritmestoornissen te veroorzaken, zelfs niet bij recente patiënten met een hartaanval. De onderzoekers vonden een 9% lager risico bij het drinken van 7 kopjes per dag, met een afname van het risico met 1% voor elke extra kop per dag.

Uw bloeddruk is afhankelijk van de hoeveelheid bloed die uw hart pompt en van de weerstand tegen de bloedstroom in de bloedvaten. De bijwerkingen op lange termijn van koffie drinken op de bloeddruk hangen in feite af van of u een gewone of incidentele koffiedrinker bent, volgens Dr. Wanneer deze kracht constant hoger is dan normaal, wordt de aandoening hoge bloeddruk of hypertensie genoemd. Gedurende een groot deel van die tijd heeft dit tot controverse geleid en in het tijdperk van Starbucks is het geschil uitgegroeid van een storm in een koffiepot tot aanleiding voor serieuze discussie.

Het hoogste getal van uw bloeddrukmeting, de systolische bloeddruk, meet de kracht die het hart uitoefent op de wanden van de bloedvaten terwijl het klopt. Deskundigen zijn van mening dat andere stoffen in koffie, zoals antioxidanten, een beschermend effect hebben op de bloedvaten. Rijst wordt vaak beschouwd als een rijk en heerlijk voedingsproduct en kan worden vermeden door mensen met een hoge bloeddruk. Cafeïne, het belangrijkste ingrediënt in koffie, vernauwt de bloedvaten en verhoogt de bloeddruk op korte termijn, volgens Dr.