Is koffie drinken goed voor de huid?

Je kunt nog steeds veel voordelen voor je huid behalen door gewoon koffie te drinken. Ons favoriete huidvoordeel van het drinken van koffie is dat het kan helpen bij de bestrijding van huidkanker zoals kwaadaardig melanoom en basaalcelcarcinoom vanwege het hoge gehalte aan antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen.

Is koffie drinken goed voor de huid?

Je kunt nog steeds veel voordelen voor je huid behalen door gewoon koffie te drinken. Ons favoriete huidvoordeel van het drinken van koffie is dat het kan helpen bij de bestrijding van huidkanker zoals kwaadaardig melanoom en basaalcelcarcinoom vanwege het hoge gehalte aan antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen. En acne? Hoewel koffie geen acne veroorzaakt, suggereren sommige onderzoeken dat het het erger kan maken. Cafeïne zorgt ervoor dat je je alert en wakker voelt, maar leidt ook tot een verhoogde stressreactie in het lichaam.

Stresshormonen, zoals cortisol, kunnen de hoeveelheid olie die door je talgklieren wordt geproduceerd verhogen, wat betekent dat je vatbaarder bent voor puistjes. Van de cafeïne in koffie wordt gezegd dat het de bloedvaten vergroot, kuiltjes in de huid gladder maakt en de huid strakker maakt. Grotere bloedvaten betekenen dat er meer bloed door het gebied kan stromen, waardoor er meer voedingsstoffen binnenkomen en het voor de huid gemakkelijker is om gifstoffen af te voeren en te gedijen. Maar volgens de in New York gevestigde dermatoloog en dermatologisch chirurg Dr.

Kavita Mariwalla heeft misschien meer geluk met cafeïne in huidverzorgingsproducten, tenminste als het gaat om het voorkomen van het ontstaan van rimpels. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat deze producten bestaande fijne lijntjes zullen verzachten, kunnen ze een nuttig middel zijn om te voorkomen. Uit een onderzoek onder meer dan 90.000 Noorse vrouwen die veel koffie drinken, bleek dat „koffieconsumptie geassocieerd was met een bescheiden verlaagd risico op kanker op elke locatie. Te veel koffie drinken kan een verslavend effect hebben waarbij je blijft zoeken naar die 'oplossing' of boost, maar met mate kun je nog steeds genieten van de stemming en de vele gezondheidsvoordelen van koffie drinken.

Als je zwanger bent, osteoporose hebt of last hebt van angst, is het waarschijnlijk beter om geen koffie te drinken en advies in te winnen bij een getrainde medische professional. Op lange termijn is koffie gekoppeld aan een verlaagd risico op het ontwikkelen van Alzheimer, dat bij de helft van de mensen ontstaat na de leeftijd van 85 jaar. Sommige mensen drinken zwarte of kogelvrije koffie tijdens periodiek vasten, wat erg populair is bij ketogene eetplannen om hun lichaam in vetverbrandende ketose te brengen. Studies hebben koffie gekoppeld aan een verhoogde bescherming tegen Parkinson, hoewel ze nog steeds niet zeker weten waarom of hoe.

Koffie stimuleert de bijnierfuncties en stimuleert het lichaam om wakker te worden, te bewegen en van binnen te trainen, wat kan bijdragen aan een snellere afvoer van vloeistof vanwege het diuretisch effect. Aan de andere kant zit koffie vol antioxidanten die een positief effect kunnen hebben op onze teint, maar ik zou liever producten met cafeïne op de huid gebruiken. Moursi, een bekende gezichtsbehandeling aan de westkust die samenwerkt met mensen als Charlize Theron en Jennifer Aniston, erkent dat koffie misschien niet bij iedereen goed past, maar voor degenen die niet de neiging hebben om negatieve bijwerkingen te ervaren, zijn er uiteindelijk veel voordelen aan matige koffieconsumptie. Het is bewezen dat koffieolie licht selectief filtert binnen de golflengten van 280-320 nm, waardoor de huid bruin wordt en tegelijkertijd wordt beschermd tegen erytheem door de zon.

Een andere verklaring waarom koffie helpt bij het bestrijden van depressie houdt verband met de zuren die het bevat, die de ontsteking van zenuwcellen verminderen die gepaard gaan met depressie. Na jaren van cafeïnegebruik is het geen verrassing dat een bezoek aan je plaatselijke coffeeshop enorme schuldgevoelens kan veroorzaken. Koffie wordt niet aanbevolen voor zwangere vrouwen en vrouwen met osteoporose en moet tot een minimum worden beperkt als het uw angstniveau verhoogt. Weet wat je tolerantieniveaus zijn en welke invloed koffie op je heeft, en bepaal vervolgens hoeveel je wel of niet drinkt voor je gezondheid.

Daarom raad ik mijn patiënten aan om voor elke kop koffie of andere cafeïnehoudende drank één kopje water te drinken.