Wat zijn de negatieve effecten van koffie?

De menselijke reactie op koffie of cafeïne kan ook aanzienlijk variëren van persoon tot persoon. Lage tot matige doses cafeïne (50-300 mg) kunnen leiden tot verhoogde alertheid, energie en concentratievermogen, terwijl hogere doses negatieve effecten kunnen hebben, zoals angst, rusteloosheid, slapeloosheid en een verhoogde hartslag.

Wat zijn de negatieve effecten van koffie?

De menselijke reactie op koffie of cafeïne kan ook aanzienlijk variëren van persoon tot persoon. Lage tot matige doses cafeïne (50-300 mg) kunnen leiden tot verhoogde alertheid, energie en concentratievermogen, terwijl hogere doses negatieve effecten kunnen hebben, zoals angst, rusteloosheid, slapeloosheid en een verhoogde hartslag. Sommige mensen zijn gevoeliger voor cafeïne dan anderen. Als u gevoelig bent voor de effecten van cafeïne, kunnen zelfs kleine hoeveelheden ongewenste effecten veroorzaken, zoals rusteloosheid en slaapproblemen.

Verminder langzaam de hoeveelheid koffie die je op een dag consumeert. Neem bijvoorbeeld in plaats van acht kopjes eerst een paar dagen zes kopjes en schakel dan geleidelijk over naar vier kopjes per dag. Stop niet in één keer met koffie drinken. Abrupt stoppen met koffie bij gewone koffiedrinkers kan ontwenningsverschijnselen veroorzaken, zoals hevige hoofdpijn en rusteloosheid.

Het gebruik van deze antibiotica samen met koffie kan het risico op bijwerkingen verhogen, waaronder zenuwachtigheid, hoofdpijn, verhoogde hartslag en andere bijwerkingen. Hoewel veel van het gepubliceerde onderzoek verwijst naar de veiligheid en zelfs mogelijke voordelen van cafeïne (met mate), zijn er een handvol onderzoeken die de mogelijk schadelijke effecten van cafeïne benadrukken. En cafeïne is misschien geen goede keuze voor mensen die zeer gevoelig zijn voor de effecten ervan of die bepaalde medicijnen gebruiken. Terbinafine kan verminderen hoe snel het lichaam van cafeïne afkomt en het risico op bijwerkingen van cafeïne verhogen, waaronder zenuwachtigheid en snelle hartslag.

Koffie drinken in combinatie met alcohol kan het risico op bijwerkingen van cafeïne verhogen, waaronder zenuwachtigheid, hoofdpijn en snelle hartslag. Over de schadelijke effecten van cafeïne is het soms moeilijker om informatie te vinden dan over alle gerapporteerde positieve effecten. Effect van enkelvoudige doses rufloxacine op de dispositie van theofylline en cafeïne na eenmalige toediening. Gerandomiseerde klinische studie naar het effect van koffie op postoperatieve ileus na electieve colectomie.

Deze effecten kunnen optreden bij sommige cafeïnegevoelige mensen, zelfs als ze slechts twee tot vier kopjes koffie per dag drinken. Het gebruik van cimetidine samen met koffie kan de kans op bijwerkingen van cafeïne vergroten, waaronder zenuwachtigheid, hoofdpijn en snelle hartslag. De acute effecten van cafeïnehoudende zwarte koffie op cognitie en stemming bij gezonde jonge en oudere volwassenen. Het gebruik van fluconazol en het drinken van koffie kan het risico op bijwerkingen van cafeïne verhogen, waaronder zenuwachtigheid en snelle hartslag.

Koffie drinken en verapamil innemen kan het risico op bijwerkingen van cafeïne verhogen, waaronder zenuwachtigheid en snelle hartslag. De cafeïne in koffie kan de effecten van adenosine blokkeren, dat wordt gebruikt om een test uit te voeren die een cardiale stresstest wordt genoemd. Effect van intraveneus toegediende cafeïne op intracoronair toegediende adenosine-geïnduceerde coronaire hemodynamiek bij patiënten met coronaire hartziekte.