Is koffie goed voor de gezondheid?

Hu zei dat matige koffie-inname (ongeveer 2 tot 5 kopjes per dag) verband houdt met een kleinere kans op diabetes type 2, hartaandoeningen, lever- en endometriumkanker, de ziekte van Parkinson en depressie. Cafeïne is het eerste waar je aan denkt als je aan koffie denkt.

Is koffie goed voor de gezondheid?

Hu zei dat matige koffie-inname (ongeveer 2 tot 5 kopjes per dag) verband houdt met een kleinere kans op diabetes type 2, hartaandoeningen, lever- en endometriumkanker, de ziekte van Parkinson en depressie. Cafeïne is het eerste waar je aan denkt als je aan koffie denkt. Maar koffie bevat ook antioxidanten en andere actieve stoffen die interne ontstekingen kunnen verminderen en beschermen tegen ziekten, zeggen voedingsdeskundigen van de Johns Hopkins University School of Medicine. Onze ochtendkickstart komt van een plantengif.

De mogelijke gezondheidsvoordelen van koffie worden over het algemeen toegeschreven aan andere moleculen in het brouwsel, vaak antioxidanten, waaronder polyfenolen, een groep die in aanzienlijke concentraties in koffie voorkomt. Maar ze, en andere antioxidanten, komen ook voor in veel planten zoals broccoli of bosbessen, en in hogere concentraties. Je koffie staat op het punt je nieuwste sportschoolmaatje te worden. Een uur voor het sporten een kop koffie drinken kan je prestaties met 11-12% verhogen.

Dat komt omdat koffie ons adrenalinegehalte verhoogt, de reactietijden van het lichaam verbetert en de hartslag verhoogt. Het is zelfs bewezen dat de effecten van koffie het risico op zelfmoord met ongeveer 50% verminderen. Dat gezegd hebbende, als je bestaande angstproblemen hebt of jonger bent dan 18 jaar, is het meestal het beste om koffie met mate te drinken. Houd het bij een kopje of minder per dag en let op hoe dit je humeur beïnvloedt.

Dit waren enkele van de wegwijzers voor ons toen we Golden Ratio creëerden, een biologisch geteelde en verpakte, suikervrije, meer planeetvriendelijke kop koffie met een lage zuurgraad. En het wordt geleverd met een 30 dagen geld-terug-garantie. De meeste artsen zijn het erover eens dat het drinken van meer dan 400 mg cafeïne per dag te veel is, wat neerkomt op meer dan vier kopjes koffie van 8 ons. Gemiddeld komt je gewone kop koffie uit op ongeveer 95 mg cafeïne.

De meeste deskundigen zijn het erover eens dat zwangere vrouwen cafeïne moeten vermijden. Moeders die borstvoeding geven of die proberen zwanger te worden, moeten hun cafeïne-inname onder 200 mg per dag houden (2 kopjes koffie). Bovendien moeten mensen met een hoog cholesterolgehalte of hartproblemen waarschijnlijk uit de buurt blijven van koffie, met name ongefilterde soorten, en ook van personen die merken dat dit hun angst beïnvloedt. En tot slot, als u toevallig het CYP1A2*1F-allel heeft, kan decaf uw nieuwe vriend zijn.

Koffie komt immers van bonen. En zoals Dunn opmerkt: „Diëtisten zijn dol op bonen. Koffie is een bron van voedingsstoffen, waaronder B-vitamines, kalium en riboflavine. De bonen zijn ook rijk aan antioxidanten, verbindingen die cellen beschermen tegen beschadiging.

Sommige onderzoeken suggereren dat koffie kan helpen om de levensduur te verlengen, dankzij de vele potentiële gezondheidsvoordelen. Volgens een overzicht van zeven onderzoeken was elke kop koffie die mensen per dag consumeerden gekoppeld aan een 8% lager risico op depressie (1). Bovendien toonde een onderzoek onder meer dan 200.000 mensen aan dat het drinken van koffie verband hield met een lager risico op overlijden door zelfmoord (1.Ze zitten meestal vol met toegevoegde suikers en additieven die de antioxidanten en voedingsstoffen in koffie overweldigen). Uit een ander onderzoek bleek dat het drinken van minstens vier kopjes koffie per dag geassocieerd was met een significant lager risico op depressie, vergeleken met het drinken van slechts één kop per dag (1) Koffie bevat cafeïne, een stimulerend middel voor het centrale zenuwstelsel dat bekend staat om zijn vermogen om vermoeidheid te bestrijden en het energieniveau te verhogen (.

Daarom is Golden Ratio opgericht om laaggebrande koffie naar de wereld te brengen, met ongelooflijke smaken met vijf keer minder zuurgraad dan traditionele zwarte koffie. Of je nu een scriptie schrijft of je klaarmaakt voor je beste golfwedstrijd, een kop zwarte koffie verhoogt vrijwel gegarandeerd je concentratievermogen en je algehele energieniveau. Dus hoeveel koffie is de optimale hoeveelheid om te drinken om alle voordelen te krijgen, maar de negatieve bijwerkingen te vermijden?. Koffie werd ooit als ongezond beschouwd, maar nieuwe onderzoeken hebben aangetoond dat koffie krachtige gezondheidsvoordelen heeft.

Sommige onderzoeken tonen aan dat koffie drinken in verband kan worden gebracht met een lager risico op hartaandoeningen, beroertes en hartfalen. De nadelen van koffie drinken zijn mogelijke problemen met de spijsvertering, verhoogde angst, mogelijke toxiciteit, slecht slapen en problemen met de gezondheid van het hart. Elke ochtend koffie drinken heeft verschillende gezondheidsvoordelen, maar te veel kan het risico op hart- en vaatziekten verhogen. Koffieconsumptie kan in verband worden gebracht met een verminderd risico op overlijden door chronische leverziekte, samen met andere aandoeningen, zoals leverlittekenvorming en leverkanker.

Al met al vormen de verschillende ingrediënten in koffie een drank die groter is dan de som der delen. .