Welke koffie is goed voor beginners?

Als je een beginner bent die koffie wil gaan drinken, raden we je aan eerst een cappuccino, latte, café Americano of mokka te proberen. Gearomatiseerde koffie helpt je om aan de smaak te wennen door de bitterheid te maskeren met room, suiker en andere smaken.

Welke koffie is goed voor beginners?

Als je een beginner bent die koffie wil gaan drinken, raden we je aan eerst een cappuccino, latte, café Americano of mokka te proberen. Gearomatiseerde koffie helpt je om aan de smaak te wennen door de bitterheid te maskeren met room, suiker en andere smaken. De gebruikte koffiebonen kunnen elke blend zijn die u het meest aantrekkelijk vindt (in ons geval onze Little River Espresso Blend). Espresso komt meestal maar een gram per keer uit, maar is sterk, dik en bevat meer cafeïne dan gewone koffie.

Hoeveel kost een espressomachine? Cappuccino, ook gemaakt met espresso, is een andere populaire keuze voor koffiedrinkers. Het is kleiner dan een latte, maar bestaat uit gelijke delen espresso, melk en schuim in plaats van de enkele espressoshot van de latte. Cappuccino's worden meestal bedekt met schuim en kunnen soms een beetje extra smaak hebben. Koffie in Amerikaanse stijl is naar verluidt om een nogal grappige reden genoemd.

Vermoedelijk konden mensen in Amerika de bittere smaak van sterke koffie niet verdragen, daarom is de Americano (letterlijk) espresso met water. Het kan ook worden overgoten met schuim en, afhankelijk van de maat die je bestelt, kan er weinig of veel cafeïne in zitten. Mokka is een bijzonder heerlijke keuze voor chocoladeliefhebbers, omdat deze combinatie van melkachtige koffie op smaak is gebracht met cacaopoeder of chocoladesiroop. Mocha's zijn er in verschillende smaken, zoals wit, melk en donker.

Je kunt ze nuttigen met geschuimde melk of slagroom voor een drankje in de stijl van warme chocolademelk met een vleugje pit. IJskoffie is een meer diverse keuze omdat het op veel verschillende manieren kan worden gebrouwen en in vele smaken verkrijgbaar is. Het wordt ook sterker gebrouwen dan gewone koffie vanwege de manier waarop het wordt verdund met water. Cold-brew is de meest gebruikelijke methode, omdat u niet hoeft te wachten op het koelproces.

Er wordt een ijslatte gemaakt waarin koude koffie en melk worden gecombineerd. Het magische ingrediënt van de eerste twee koffiesoorten op onze lijst, espresso, wordt warm geserveerd als kleine shot of dubbele shot vanwege het hoge cafeïnegehalte. Als je's ochtends een vleugje cafeïne nodig hebt, zijn drankjes op basis van espresso een fantastische optie. Maar pas op voor de nadelige gevolgen van te veel drinken.

Je kunt de shot op zichzelf drinken of mengen met andere ingrediënten, zoals bij andere soorten koffie. Er zijn allerlei gangbare koffiezetapparaten op de markt. Om te voorkomen dat u overweldigd wordt door de verscheidenheid aan koffiemachines die beschikbaar zijn, kunt u het beste een idee krijgen van uw koffiesmaak en kijken welke machines erom bekend staan dat ze dat goed maken. Meestal vind je op vrijwel elke website tal van espressomachines, koffiezetapparaten met Franse pers, Turkse potten en koffiezetapparaten met automatische druppelfunctie.

Espresso wordt gemaakt door een kleine hoeveelheid water door fijngemalen koffiebonen te persen. Het bevat een hoger percentage opgeloste vaste stoffen en is dikker dan koffie die op andere manieren wordt gebrouwen. Espresso heeft een sterke smaak die goed past in elke koffiedrank op basis van espresso, waaronder lattes, cappuccino's, mocha's en Americanos. Hoewel espresso meer cafeïne per volume-eenheid bevat dan andere koffiedranken, is de portiegrootte aanzienlijk kleiner.

Voordat u cafeïne in uw dagelijkse routine opneemt, wilt u misschien ook met uw arts praten over uw gezondheidsgeschiedenis en de mogelijke gezondheidsvoordelen van koffie in uw dieet. Aan cappuccino's wordt meestal niets toegevoegd (want als je siropen erdoor roert, wordt de laagjes verpest) en zijn een prima startpunt om de smaak van koffie zelf te gaan waarderen. Voordat je je eerste slokje neemt, moet je een merk kiezen, een stijl kiezen, een koffiezetapparaat kopen als je thuis koffie wilt zetten en beslissen of je melk en suiker wilt toevoegen en, zo ja, hoeveel je wilt gebruiken. Ik drink de mijne nog steeds met room en suiker, maar dat komt omdat ik denk dat het de smaak van de koffie versterkt.

Buiten je comfortzone bestellen kan lastig en verwarrend zijn, vooral als je niet bekend bent met de specifieke terminologie die dagelijks wordt gebruikt door koffiedrinkers. De resulterende koffie is gedurfd en zwaar en smaakt heel anders dan al het andere op deze lijst. Hoewel ik niet denk dat Franse geperste koffie iedereen aanspreekt, heb ik het op deze lijst gezet omdat het een van de gemakkelijkst te gebruiken brouwmethoden is en er manieren zijn om het smakelijk te maken. Als je dit nog niet hebt geprobeerd, zou je serieus verbaasd zijn hoe goed cashewkoffie smaakt (op voorwaarde dat je van cashewnoten houdt).

Verder is de Batch decaf box een geweldige koffie voor beginners, vooral als je niet gewend bent aan cafeïne. Als je eenmaal gewend bent aan de Iced-versie (als je iemand bent die liever koude dranken dan warme dranken drinkt), is het makkelijker om over te stappen op het drinken van warme koffie. In een ander artikel dat ik een tijdje geleden schreef, heb ik een lijst gemaakt met manieren om koffie te drinken die ik het vriendelijkst vond voor beginners, van meest drinkbaar tot minst. .