Wat zijn de voordelen van elke dag koffie drinken?

Hu zei dat matige koffie-inname (ongeveer 2 tot 5 kopjes per dag) verband houdt met een kleinere kans op diabetes type 2, hartaandoeningen, lever- en endometriumkanker, de ziekte van Parkinson en depressie. Het is zelfs mogelijk dat mensen die koffie drinken hun risico op vroegtijdig overlijden kunnen verminderen.

Wat zijn de voordelen van elke dag koffie drinken?

Hu zei dat matige koffie-inname (ongeveer 2 tot 5 kopjes per dag) verband houdt met een kleinere kans op diabetes type 2, hartaandoeningen, lever- en endometriumkanker, de ziekte van Parkinson en depressie. Het is zelfs mogelijk dat mensen die koffie drinken hun risico op vroegtijdig overlijden kunnen verminderen. Elke dag drinken Amerikanen 400 miljoen kopjes van deze ongelooflijk complexe drank, die meer dan 1.000 verbindingen bevat die het lichaam kunnen aantasten. De meest bestudeerde zijn cafeïne (een stimulerend middel voor het zenuwstelsel waarvan bekend is dat het positieve cognitieve effecten heeft) en polyfenolen (antioxidanten die kunnen helpen om celbeschadiging te vertragen of te voorkomen).

Uit de analyse bleek dat koffiedrinkers tijdens de onderzoeksperiode 17% minder kans hadden om vroeg te overlijden, door welke oorzaak dan ook, 19% minder kans hadden om te overlijden aan een hartaandoening en 18% minder kans om kanker te krijgen dan degenen die geen koffie drinken. Degenen die hun koffie-inname gedurende een periode van vier jaar met meer dan een kop per dag verhoogden, hadden een 11% lager risico om diabetes type 2 te ontwikkelen; degenen die hun inname met één kop per dag verminderden, hadden een 17% hoger risico om de ziekte te ontwikkelen. De reden hiervoor kunnen de antioxidanten in koffie zijn, die ontstekingen verminderen (ontstekingen dragen bij aan uw risico op diabetes type 2). Als u echter al diabetes type 2 heeft, moet u cafeïnehoudende producten, waaronder koffie, vermijden.

Van cafeïne is aangetoond dat het zowel de bloedsuikerspiegel als het insulinegehalte verhoogt bij mensen met de ziekte. In een onderzoek kregen enkele personen elk een dosis van 150 milligram cafeïne, ongeveer evenveel bestond uit een kop koffie. De onderzoekers merkten een aanzienlijke toename in hun hersenactiviteit op. De onderzoekers merkten ook op dat de reactietijden en de geheugenvaardigheden van het cafeïnehoudende individu dramatisch verbeterden in vergelijking met de controlegroep die een gewone placebo kreeg.

Om precies te zijn, ze wezen op geen enkele toename wat betreft hersenactiviteit. Statistisch gezien hebben vrouwen die dagelijks vier of meer kopjes koffie drinken een 25% kleinere kans om door deze vorm van kanker te worden gepest in vergelijking met vrouwen die dagelijks minder dan één kop drinken. In hetzelfde spectrum hebben onderzoekers een verband gevonden tussen veelvuldig koffiedrinken en lagere percentages borst-, colon-, endeldarm- en leverkanker. Als tweede op de lijst voorkomt het weefselbeschadiging.

Vooral als gevolg van de bestrijding van ontstekingen in het lichaam (een van de risicofactoren voor diabetes type 2). Voordat je het afdoet als een andere internetmythe, neem even de tijd om verder te lezen. Een onderzoek waarbij meer dan 37.000 personen gedurende 13 jaar betrokken waren, werd onlangs afgerond door vooraanstaande cardiologische onderzoekers. Verrassend genoeg bracht het onderzoek aan het licht dat matige koffieconsumenten een 20 procent lager risico op hartaandoeningen hadden in vergelijking met lichte of zware drinkers en niet-drinkers.

Wat je ook tegenkomt in gezondheidsblogs en voedingsmagazines, het is waar dat koffie het risico op leverkanker verlaagt. Opnieuw is een constante koffieconsumptie in verband gebracht met een lagere incidentie van cirrose, meer bepaald met alcoholische cirrose. Sommige onderzoeken hebben zelfs een omgekeerd verband aangetoond tussen meer koffie drinken en een verminderd risico op cirrose: 20% minder voor elk kopje dat wordt geconsumeerd. Studies naar koffieconsumptiepatronen van beide geslachten geven aan dat regelmatig koffie drinken het risico op jicht verlaagt.

Een andere afzonderlijke studie analyseerde het gezondheidsgedrag van bijna 90.000 vrouwelijke verpleegkundigen gedurende 26 jaar. Verre van wat de meesten van hen hadden verwacht, werd een positieve correlatie opgemerkt tussen een verminderde kans op jicht en langdurig koffieconsumptie. Vrouwen die dagelijks meer dan 4 kopjes slikten, vertoonden een 57% lager risico op jicht, net als degenen die minstens drie kopjes decaf per dag slikten. Bovendien daalde de kans op jicht met 22% bij vrouwen die dagelijks tussen de 1 en drie kopjes koffie consumeerden.

Nogmaals, een enkele kop cafeïnevrije koffie per dag werd geassocieerd met een 23% lager risico op jicht. Al deze patronen werden vergeleken met degenen die helemaal geen koffie dronken. Je dagelijkse kop koffie kan meer voor je doen dan zorgen voor die oppepper in de vroege ochtend. De invloed van koffie op de gezondheid is al lang een controversieel onderwerp, waarbij pleitbezorgers de antioxiderende werking en het hersenstimulerende vermogen aanprijzen, en tegenstanders wijzen op nadelen zoals slapeloosheid, indigestie en een verhoogde hartslag en bloeddruk.

Maar de laatste golf van wetenschappelijk bewijs brengt een schat aan goed nieuws voor koffieliefhebbers. Hier zijn 10 redenen waarom koffie drinken gezonder voor je kan zijn dan je dacht. Koffie vertoont zelfs meer antioxiderende activiteit dan groene thee en cacao, twee antioxiderende supersterren. Wetenschappers hebben ongeveer 1.000 antioxidanten geïdentificeerd in onbewerkte koffiebonen, en honderden andere ontwikkelen zich tijdens het roosteren.

Talrijke studies hebben koffie genoemd als een belangrijke en in sommige gevallen de belangrijkste voedingsbron van antioxidanten voor de proefpersonen. Toen een groep vrijwilligers een dosis van 100 milligram (mg) cafeïne kreeg, ongeveer evenveel als in een enkele kop koffie, ontdekten Oostenrijkse onderzoekers een toename in de hersenactiviteit van de vrijwilligers, gemeten aan de hand van functionele magnetische resonantiebeelden (fMRI), toen ze een geheugentaak uitvoerden. De onderzoekers merkten op dat de geheugenvaardigheden en reactietijden van de cafeïnehoudende vrijwilligers ook verbeterd waren in vergelijking met de controlegroep die een placebo kreeg en geen toename in hersenactiviteit vertoonde. Uit een baanbrekend Nederlands onderzoek, waarin gegevens van meer dan 37.000 mensen over een periode van 13 jaar werden geanalyseerd, bleek dat matige koffiedrinkers (die dagelijks twee tot vier kopjes consumeerden) een 20 procent lager risico op hartaandoeningen hadden in vergelijking met zware of lichte koffiedrinkers en niet-drinkers.

Mannen die koffie drinken, lopen mogelijk een lager risico op het ontwikkelen van agressieve prostaatkanker. Bovendien suggereert nieuw onderzoek van de Harvard School of Public Health dat het dagelijks drinken van vier of meer kopjes koffie het risico op endometriumkanker bij vrouwen met 25 procent verminderde in vergelijking met vrouwen die minder dan één kop per dag dronken. Onderzoekers hebben ook verbanden gevonden tussen regelmatig koffie drinken en een lager percentage lever-, colon-, borst- en endeldarmkanker. Cafeïne beïnvloedt iedereen anders, dus als u negatieve bijwerkingen ervaart, overweeg dan om uw koffieconsumptie dienovereenkomstig te verminderen.

Het duurt ongeveer zes uur voordat de effecten van cafeïne verdwijnen, dus beperk het drinken van koffie tot vroeg op de dag, of schakel over op decaf, dat slechts ongeveer 2 tot 12 mg cafeïne per 8 gram bevat. Verlaag uw koffieconsumptie altijd geleidelijk. Stop niet met koffie cold turkey; dit kan leiden tot ontwenningsverschijnselen van cafeïne, waaronder hevige hoofdpijn, spierpijn en vermoeidheid, die dagen kunnen aanhouden. Dus hoeveel koffie is gezond en hoeveel is te veel? Twee tot drie kopjes van acht ons per dag wordt als matig beschouwd; zware koffiedrinkers consumeren dagelijks vier kopjes of meer.

Onthoud dat de hoeveelheid cafeïne per koffiedrank varieert afhankelijk van de bereiding en de stijl van de drank. Acht gram gezette koffie kan slechts 80 tot wel 200 mg cafeïne per kop bevatten (een „gemiddelde kop” bevat waarschijnlijk ongeveer 100 mg). Elk algemeen advies dat op onze blog, website of app wordt geplaatst, is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld als vervanging of vervanging van medisch of ander advies. En de entiteiten van One Medical geven geen verklaringen of garanties en wijzen uitdrukkelijk alle aansprakelijkheid af met betrekking tot enige behandeling, actie of effect op een persoon volgens de algemene informatie die wordt aangeboden of verstrekt op of via de blog, website of app.

Als u specifieke zorgen hebt of als er zich een situatie voordoet waarin u medisch advies nodig heeft, dient u een goed opgeleide en gekwalificeerde medische dienstverlener te raadplegen. Bij sommige mensen kan koffie in hoge doses prikkelbaarheid, nervositeit of angst veroorzaken, en het kan ook de slaapkwaliteit beïnvloeden en slapeloosheid veroorzaken. Hoewel hij nog nooit zo ver is gegaan om aan een van zijn patiënten een dagelijkse dosis java voor te schrijven, zegt hij, ben ik zeker bekend met veel onderzoeken die aantonen dat koffie een mild gunstig effect heeft op de bescherming tegen problemen zoals beroertes, diabetes en cardiovasculaire problemen. Dus hoeveel koffie is de optimale hoeveelheid om te drinken om alle voordelen te krijgen, maar de negatieve bijwerkingen te vermijden?.

In een koffiehuis in Florida schommelde dezelfde ontbijtmix van 16 ons gedurende een periode van zes dagen van 259 milligram helemaal tot 564, wat verder gaat dan federale aanbevelingen. Bovendien hebben epidemiologische onderzoeken aangetoond dat zware koffiegebruikers een 50% lager risico hebben om aan diabetes te lijden in vergelijking met lichte drinkers of zelfs niet-drinkers. Studies tonen aan dat koffie meer antioxiderende werking heeft in vergelijking met de twee antioxiderende supersterren; cacao en thee. Onafhankelijke onderzoeken naar de koffieconsumptiepatronen van mannen en vrouwen suggereren dat regelmatig koffie drinken het risico op het ontwikkelen van jicht vermindert.

Hoewel er niet genoeg bewijs is om het voorschrijven van koffie te ondersteunen om het risico op hart- en vaatziekten te verlagen, lijkt deze recente onthulling eerdere bevindingen dat koffie in feite goed is voor de gezondheid van het hart te versterken. Bovendien theoretiseren onderzoekers dat, aangezien een gewoon kopje koffie voedingsdiabetes op afstand kan houden (een risicofactor voor dementie), kan worden gezegd dat het ook het risico op het ontwikkelen van dementie minimaliseert. Ze werden in verband gebracht met een lager risico op overlijden door alle oorzaken, behalve bij oploskoffie, het bewijs was zwakker. Ten slotte wordt ook gedacht dat chlorogeenzuur, een belangrijke antioxidant die bijna uitsluitend in koffie voorkomt, helpt bij het voorkomen van hart- en vaatziekten.

In feite heeft een breed scala aan gedetailleerde laboratoriumanalyses die in de loop der jaren zijn uitgevoerd, meer dan 1.000 antioxidanten in koffiebonen geïdentificeerd — zelfs onbewerkt. De vraag of koffie drinken al dan niet zinvolle voordelen heeft, is zonder twijfel zeer controversieel. .