Welk koffiemerk heeft de meeste polyfenolen?

De top vijf commerciële koffiemerken waren Dunkin' Donuts, Lavazza, Bulletproof, McDonald's en Starbucks, terwijl speciaalmerken zoals Dr. Danger en Hacienda La Minita de hoogste polyfenolgehaltes hadden.

Welk koffiemerk heeft de meeste polyfenolen?

De top vijf commerciële koffiemerken waren Dunkin' Donuts, Lavazza, Bulletproof, McDonald's en Starbucks, terwijl speciaalmerken zoals Dr. Danger en Hacienda La Minita de hoogste polyfenolgehaltes hadden. Het merk Life Extension maakt biologische koffie met de meeste antioxidanten. Dat komt omdat ze een gepatenteerd proces gebruiken dat HealthRoast heet.

Het behoudt de polyfenolen die normaal worden vernietigd wanneer de bonen worden geroosterd. Bovendien vertoonden biologische koffiebonen een hoger gehalte aan bioactieve stoffen (totaal fenolzuur, fenolzuur en flavonoïden) dan conventionele koffiebonen. Wanyika HN, Gatebe EG, Gitu-LM, Ngumba EK, Maritim CW (20) Bepaling van het cafeïnegehalte van thee- en oploskoffiemerken op de Keniaanse markt. Koffie bevat antioxidanten en wordt in verband gebracht met een lager risico op diabetes type 2, de ziekte van Parkinson, galstenen, leverkanker, levercirrose en mogelijk de ziekte van Alzheimer.

Bovendien kan de verwerkingsstap van de koffieproductie het gehalte aan antioxidanten verhogen of verlagen, dus het is belangrijk om een merk te kiezen dat dit reguleert door middel van routinematige laboratoriumtests bij elke oogst. Kiezen voor biologische, niet-GMO-bonen en ethisch geproduceerde bonen van speciale kwaliteit betekent ook koffie van hoge kwaliteit. Derrosi A, Ricci I, Caporizzi R, Fiore A, Severini C (201) Hoe het maalniveau en de bereidingswijze (espresso, Amerikaans, Turks) de antioxiderende werking en bioactieve stoffen in een koffiekop kunnen beïnvloeden. Er moet ook worden opgemerkt dat een minderheid van de mensen gevoelig is voor mycotoxinen en dat deze mensen het beter zullen doen als ze koffie drinken die nat is verwerkt.

Overmatig gebruik van koffiezoetstoffen kan negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid, aangezien suiker berucht is omdat het schade aanricht aan het lichaam. Kortom, je krijgt het beste van twee werelden; de antioxidanten uit groene koffie, maar ook die van het branden. Hier volgt een nader overzicht van de beste en slechtste koffiesoorten voor uw gezondheid, gebaseerd op brouwen, roosteren, filteren en add-ons. ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity en het is een test die het gehalte aan antioxidanten meet in verschillende voedingsmiddelen, zoals koffie.

Waar ter wereld je ook bent, de gezondste merken om te kopen zijn die gemaakt met Arabica-bonen, niet Robusta. Informatie over het cafeïnegehalte en veranderingen tijdens opslag in biologische koffiebonen is in de literatuur zeer beperkt; het hogere cafeïnegehalte in biologische koffie houdt echter verband met bemestingsmethoden, voornamelijk biologische koffie, in biologische landbouwsystemen is het gebruik van pesticiden en synthetische meststoffen volledig verboden. In licht- en middelgebrande koffie was het gehalte aan chlorogeenzuur het hoogste en het laagste gehalte aan chlorogeenzuurderivaten.