Welke koffie kan ik elke dag drinken?

Tot 400 milligram (mg) cafeïne per dag lijkt veilig te zijn voor de meeste gezonde volwassenen. Dat is ongeveer de hoeveelheid cafeïne in vier kopjes gezette koffie, 10 blikjes cola of twee energieshot-drankjes.

Welke koffie kan ik elke dag drinken?

Tot 400 milligram (mg) cafeïne per dag lijkt veilig te zijn voor de meeste gezonde volwassenen. Dat is ongeveer de hoeveelheid cafeïne in vier kopjes gezette koffie, 10 blikjes cola of twee energieshot-drankjes. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat een dagelijkse koffie-inname van vier kopjes een veilige hoeveelheid is. Zelfs federale voedingsrichtlijnen suggereren dat drie tot vijf kopjes koffie van acht ons per dag (met tot 400 milligram cafeïne) deel kunnen uitmaken van een gezond dieet.

Nissen ziet koffie als een enigszins neutrale stof — het komt niet actief je gezondheid ten goede, maar een veilige hoeveelheid ervan is ook niet noodzakelijk slecht voor je. Als je een kopje koffie met te veel room of suiker zet, kunnen sommige van de positieve gezondheidsorganisaties die het biedt, overstemmen. Onthoud ook dat wat u aan uw koffie toevoegt, een verschil kan maken in hoe gezond de drank werkelijk is. Zolang je room en suiker beperkt, is koffie niet dikmakend zoals andere stoffen op basis van cafeïne, zoals energiedrankjes en frisdrank.

Na aanpassing aan leeftijd, diabetes, etniciteit, hoge bloeddruk, obesitas, obstructieve slaapapneu, seks, rookstatus en thee- en alcoholgebruik, ontdekten onderzoekers dat alle soorten koffie verband hielden met een vermindering van het aantal sterfgevallen door welke oorzaak dan ook. Als het gaat om een drankje dat elke dag door ongeveer tweederde van de Amerikaanse volwassenen wordt gedronken, zijn antwoorden op zulke eenvoudige vragen verrassend moeilijk te vinden. Cafeïne, een actief ingrediënt in koffie, is de meest gebruikte psychoactieve stof ter wereld (. Donker gebrande koffie vermindert breuken in DNA-strengen, die van nature voorkomen, maar kunnen leiden tot kanker of tumoren als ze niet door uw cellen worden hersteld.

Voor degenen die koffie drinken, raden deskundigen aan om het met een papieren filter te brouwen, omdat ongefilterde koffie geassocieerd wordt met een hoger percentage vroege sterfte en verbindingen kan bevatten die het LDL-gehalte of „slechte” cholesterol verhogen. Matige consumptie van koffie en thee kan voor de meesten deel uitmaken van een gezonde levensstijl (nieuws van de Harvard Chan School). Hoewel vroege studies over koffie erop wezen dat dit tot gezondheidsproblemen zou kunnen leiden, levert recent onderzoek sterke aanwijzingen dat koffie drinken verschillende gezondheidsvoordelen heeft. Daarnaast ondersteunden twee onderzoeken in de Annals of Internal Medicine het idee dat een paar kopjes koffie gekoppeld is aan een langere levensduur.

Koffie is een aangenaam onderdeel van je levensstijl, maar er zijn nog andere factoren die een grotere invloed hebben op je gezondheid, zoals een uitgebalanceerd dieet volgen, sporten en een gezond gewicht behouden. Het is echter belangrijk op te merken dat deze onderzoeken simpelweg trends tussen koffieconsumptie en gezondheid observeren; ze bepalen niet of koffie daadwerkelijk gezondheidsvoordelen oplevert. Als u dergelijke symptomen ervaart na het drinken van koffie, bent u mogelijk gevoelig voor cafeïne en moet u overwegen uw inname te verminderen of cafeïne helemaal te vermijden.