Wat zou er gebeuren als je elke dag koffie drinkt?

Als je meer dan drie tot vijf kopjes koffie van zes ons per dag drinkt, kun je volgens Prest je slaapschema verstoren. We weten dat slaap van goede kwaliteit belangrijk is en dat verstoring van het vermogen van ons lichaam om goed te slapen gevolgen heeft voor de gezondheid, zoals een verhoogd risico op hartaandoeningen en obesitas, zegt Prest.

Wat zou er gebeuren als je elke dag koffie drinkt?

Als je meer dan drie tot vijf kopjes koffie van zes ons per dag drinkt, kun je volgens Prest je slaapschema verstoren. We weten dat slaap van goede kwaliteit belangrijk is en dat verstoring van het vermogen van ons lichaam om goed te slapen gevolgen heeft voor de gezondheid, zoals een verhoogd risico op hartaandoeningen en obesitas, zegt Prest. Bovendien kunnen mensen met een eetstoornis ook koffie misbruiken, dus als u vatbaar bent voor een van deze aandoeningen, kunt u het beste met uw arts praten voordat u koffie gaat gebruiken. Paraxanthine wordt aangemaakt wanneer het lichaam de stimulerende cafeïne in koffie verteert, waardoor koffiedrinkers tot 84% minder risico lopen op cirrose.

Onderzoek toont aan dat koffiedrinkers vaker leverenzymwaarden binnen een gezond bereik hebben dan mensen die geen koffie drinken.

koffie drinken

en efedrine innemen kan te veel stimulatie en soms ernstige bijwerkingen en hartproblemen veroorzaken. Maar de cafeïne in twee kopjes koffie kan een aanzienlijke bescherming bieden tegen de ontwikkeling van de aandoening. Hoewel adenosine- en adenosinereceptoren een rol spelen bij het verslaafd raken aan koffie, is het niet allemaal slecht nieuws.

Dat betekent dat vele miljoenen mensen hun dag beginnen met een donkere, cafeïnehoudende drank, de meesten thuis, hoewel coffeeshops ook springlevend zijn. Associatie van koffieconsumptie met algemene en oorzakenspecifieke sterfte in een groot prospectief cohortonderzoek in de VS. Koffieconsumptie en risico op chronische ziekten in de studie European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC) -Duitsland. Naast het onderbreken van je slaap, kan het drinken van te veel cafeïne (op elk moment van de dag), afhankelijk van je fysiologie, andere negatieve gevolgen voor de gezondheid hebben, volgens een onderzoek in Advances in Psychiatric Treatment.

Onderzoekers ontdekten zelfs dat vrouwen van 65 jaar en ouder die twee tot drie kopjes koffie per dag dronken, in het algemeen minder kans hadden om dementie te ontwikkelen. Lees verder en voor meer informatie over hoe je op een gezonde manier koffie kunt drinken, mag je 7 dingen niet missen die je nooit aan je koffie mag toevoegen. U kunt nog steeds enkele van de potentiële gezondheidsvoordelen krijgen door één kop koffie per dag te drinken, of zelfs cafeïnevrije koffie. Maar onderzoekers ontdekten dat koffiedrinkers met cafeïnevrije of regelmatige consumptie 26 procent minder kans hadden om dikkedarmkanker te ontwikkelen.

's Ochtends die eerste kop koffie drinken kan soms ronduit magisch zijn, vooral als je die dag bijzonder lang duurt. Matige hoeveelheden koffie, tussen 1-4 kopjes per dag, kunnen helpen bij het bestrijden van leveraandoeningen zoals aan alcohol gerelateerde cirrose, niet-alcoholgerelateerde leververvetting, leverkanker en hepatitis C, zegt Spencer.