Hoe lang duurt het voordat de bloeddruk daalt na de koffie?

De verandering in bloeddruk is tijdelijk en zal gewoonlijk na 3-4 uur weer normaal worden. Onderzoek wijst uit dat koffie tot drie uur na consumptie de bloeddruk kan verhogen.

Hoe lang duurt het voordat de bloeddruk daalt na de koffie?

De verandering in bloeddruk is tijdelijk en zal gewoonlijk na 3-4 uur weer normaal worden. Onderzoek wijst uit dat koffie tot drie uur na consumptie de bloeddruk kan verhogen. Als u het echter regelmatig drinkt, neemt dit effect af. Maar leg je koffiekopje nog niet neer.

Onderzoekers zeggen dat de jury nog steeds niet weet wat de effecten zijn op cafeïne op je hart. Hoewel er de laatste tijd veel interesse is geweest om te onderzoeken hoe cafeïne het hart en de bloeddruk kan beïnvloeden, zeggen de auteurs dat dit de eerste keer is dat er een effect van cafeïne is gevonden op de stijfheid van de bloedvaten, een indicator van de hartfunctie. Voor mensen met hoge bloeddruk suggereert huidig onderzoek dat het onwaarschijnlijk is dat dagelijkse koffieconsumptie een significant effect heeft op de bloeddruk of het algemene risico op hartaandoeningen (. Het controleren van uw bloeddruk is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw hart gezond is, of u nu regelmatig koffie drinkt of niet.

Regelmatige lichaamsbeweging in combinatie met een dieet rijk aan fruit, groenten, magere eiwitten en volle granen blijven enkele van de beste manieren om een gezonde bloeddruk en een gezond hart te bevorderen (. Aangezien koffie een drank is die mensen dagelijks drinken en het uw bloeddruk op korte termijn verhoogt, is de vraag of koffie drinken op lange termijn gevolgen heeft, een legitieme zorg. Cafeïnetolerantie vermindert het acute effect van cafeïne op de bloeddruk en mensen met hypertensie zijn vatbaarder voor bloeddrukveranderingen. Onderzoekers zeggen dat deze bevinding slechts voorlopig is en dat er meer onderzoek nodig is om te bepalen hoe cafeïne-inname de bloeddruk precies kan beïnvloeden en om te bepalen wie er risico loopt.

Veranderingen in levensstijl kunnen de hoge bloeddruk aanzienlijk verlagen en zelfs het risico op hypertensie in de toekomst verlagen. Vlachopoulos en collega's testten de effecten van cafeïne op de belangrijkste bloedvaten van 10 mensen die werden behandeld voor hoge bloeddruk en gemiddeld 62 jaar oud waren. Dit effect werd tot drie uur na inname waargenomen en de resultaten waren vergelijkbaar bij mensen met een normale bloeddruk bij aanvang en bij mensen met een reeds bestaande hoge bloeddruk. Het effect van cafeïne op de bloeddruk wordt al tientallen jaren onderzocht, met wisselende resultaten, afhankelijk van factoren zoals de onderzochte populatie (bijv.

hypertensieve status, fysieke stressoren, leeftijd) en onderzoeksopzet (bijv. acute effecten, chronische inname, retrospectieve epidemiologische beoordeling). Er zijn aanwijzingen dat regelmatig koffie drinken op lange termijn geen invloed heeft op uw bloeddruk en dat het uw risico op cardiovasculaire gezondheidsproblemen ook niet lijkt te verhogen. Uit de review bleek dat het drinken van 200 tot 300 milligram cafeïne in het algemeen je systolische bloeddruk met 8 mm Hg kan verhogen, terwijl je diastolische bloeddruk met 6 mm Hg stijgt.

Het handhaven van een uitgebalanceerd dieet en een gezonde levensstijl zal waarschijnlijk meer invloed hebben op de bloeddruk dan koffieconsumptie. 17 mei 2002 -- De cafeïnestoot van een java-fix kan een stijging van de bloeddruk veroorzaken — een probleem met name bij mensen die al een hoge bloeddruk hebben. Er zijn echter geen langdurige associaties gevonden met een stijging van de bloeddruk of het risico op hartaandoeningen bij mensen die het regelmatig drinken.