Hoe lang beïnvloedt een kop koffie je bloeddruk?

Maar leg je koffiekopje nog niet neer. Onderzoekers zeggen dat de jury nog steeds niet weet wat de effecten zijn op cafeïne op je hart.

Hoe lang beïnvloedt een kop koffie je bloeddruk?

Maar leg je koffiekopje nog niet neer. Onderzoekers zeggen dat de jury nog steeds niet weet wat de effecten zijn op cafeïne op je hart. Cafeïne is een vaatvernauwend middel, wat betekent dat het de omvang van de bloedvaten verkleint en de bloeddruk kan verhogen. Cafeïne oefent zijn effecten uit door interactie met verschillende receptoren in de hersenen.

Deskundigen zijn van mening dat andere stoffen in koffie, zoals antioxidanten, een beschermend effect hebben op de bloedvaten. Uit dezelfde review bleek dat heilzame stoffen in koffie, zoals fenolen, een beschermend effect kunnen hebben. Sommige onderzoeken suggereren dat de hoeveelheid koffie die iemand drinkt bepalend is voor het effect op de bloeddruk. Gewone koffiedrinkers kunnen een tolerantie opbouwen voor de fysiologische effecten van koffie, terwijl degenen die minder vaak koffie drinken een verhoging van hun bloeddruk kunnen ervaren.

Ze stelt voor dat als iemand zich zorgen maakt over de invloed van koffie en cafeïne op zijn bloeddruk, hij of zij moet proberen een kop koffie te drinken voor de volgende doktersafspraak en bloeddrukcontrole en vervolgens de effecten met hun arts te bespreken. In het onderzoek verhoogde cafeïne snel de stijfheid van de grote bloedvaten bij mensen met hoge bloeddruk, zei studieauteur Charalambos Vlachopoulos, MD, van de afdeling cardiologie van de Athens Medical School in Griekenland, op een persconferentie. De FDA raadt volwassenen aan om niet meer dan 400 milligram cafeïne per dag te drinken, de gemiddelde kop koffie bevat 80 tot 100 milligram cafeïne, terwijl een blikje cafeïnehoudende frisdrank 30-40 milligram bevat. Er zijn aanwijzingen dat regelmatig koffie drinken op lange termijn geen invloed heeft op uw bloeddruk en dat het uw risico op cardiovasculaire gezondheidsproblemen ook niet lijkt te verhogen.

Mensen moeten zich echter bewust zijn van hun tolerantie voor koffie en hoe hun lichaam reageert op cafeïne. Onderzoek toont aan dat het nuttigen van 2-4 kopjes koffie (200-300 mg cafeïne) leidt tot een gemiddelde stijging van 8,1mmHg in systolische bloeddruk en 5,7 mmHg in diastolische bloeddruk. Volgens een overzicht van 34 onderzoeken kan cafeïne je bloeddruk verhogen, vooral als je geen regelmatige koffiedrinker bent. Houd er rekening mee dat de hoeveelheid cafeïne in koffie, energiedranken en andere dranken varieert per merk en bereidingswijze.

Als u te weten komt dat u een hoge bloeddruk (hypertensie) heeft, kan dat een schok zijn, aangezien de aandoening doorgaans geen symptomen heeft. Dit betekent dat wanneer cafeïne wordt geconsumeerd, de bloedvaten vernauwd (vernauwd) raken en de bloeddruk gedurende een bepaalde periode stijgt. Uit de review bleek dat het drinken van 200 tot 300 milligram cafeïne in het algemeen je systolische bloeddruk met 8 mm Hg kan verhogen, terwijl je diastolische bloeddruk met 6 mm Hg stijgt. Cafeïne is ook in verband gebracht met verhoogde niveaus van angst, dus als u angstig bent, verminder dan uw inname van koffie en andere cafeïnehoudende dranken.